Leden v Čechách? Zase jídlo....

17. ledna 2010 v 22:33 | vítor |  Jídlo a pití
Dneska na Hamburku padlo několik hermelínů, sekaných s křenem a hořčicí, těstoviny s vepřovým a červenou omáčkou, mix sýrů na plátku masa. Já sám sežral odpoledne po řádném obědě s polívkou několik chlebíčků, teď ještě večer doma po hospodě hrst arašídů a smaženej toast, kterej jsem zároveň naučil dělat spolubydlícího. A ještě bych klidně žral. Ukrojil jsem si kousek salámu a zapil hltem vína. Hřích obžerství rozmohl se v Čechách!!!
Respektive z něj nikdy nevymizel

Smažené toasty
Lepší jsou z veky než z toastového chleba, ale když ten rozkrojíte na trojúhelníčky, tak to také jde. Lze samozřejmě volit různé náplně, já mám nejraději tuto: tavený sýr, plátek tvrdého sýra, třeba goudy, plátek hermelínu nebo nivy, plátek šunky, z druhé strany hořčice. Každý dle své chuti.
Rozmíchejte dostatečný počet vajíček s mlékem a solí. ( Pokud vám rozmíchané vejce zbyde, neváhejte je vlít mezi poslední várku toastů. ) Pro milovníky česneku je snad ideální do míchaného vejce nastrouhat stroužeček. Nebo třeba přidat špetku pepře. Dál je to jak z příběhu o čemkoli smaženém. Pěkně obalit, pěkně osmažit po obou stranách dozlatova.
Na sobotní večer u filmu a vína nebo piva ideální. Též výživná svačina k čaji.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 huk huk | 18. ledna 2010 v 13:03 | Reagovat

Smažené toasty se připravují všude, jedná se o oblíbený zhulenecký pokrm, leč dům od domu se jejich příprava dramaticky liší. Já osobně přidávám malý kousek ovoce (mandarinka či ananas z pixle) pro větší šťavnatost, nehledě na to, že sýr s ovocem toť radost nesmírná!

2 vítor vítor | 18. ledna 2010 v 14:12 | Reagovat

[1]: Ano :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama